Епідеміолог США заявив про четверту хвилю коронавірусу в країні
14:01 05.04.2021
258

Член консультативного комітету президента США Джо Байдена по коронавірусу Майкл Остерхольм заявив, що в країні спостерігається четверта хвиля епідемії Covid-19.

Остерхольм, який працював членом дорадчої ради президента Байдена щодо перехідного періоду COVID-19, заявив, що варіанти представляють значну проблему, незважаючи на підкреслення того, що існуючі вакцини є ефективними проти них.

"Я вважаю, що певним чином ми майже в новій пандемії", - сказав Остерхольм ведучому "Fox News Sunday" Крісу Воллесу. "Єдина хороша новина полягає в тому, що нинішні вакцини ефективні проти цього конкретного штаму B.1.1.7."

 

B.1.1.7 також відомий як "британський варіант".

Вчені були стурбовані тим, що штам, який, як виявилося, поширюється набагато швидше, ніж оригінальний коронавірус, може також зробити непридатними недавно розроблені вакцини.

Зростання захворюваності спостерігається, незважаючи на активну вакцинацію населення. Наприклад, 3 квітня, в США зробили щеплення від коронавірусу понад 4,1 млн осіб. Це найбільша кількість введених вакцин з початку кампанії.

За даними сайту Worldometers США знаходиться на 1 місці за кількістю виявлених випадків Covid-19. З початку карантину інфіковано 31 420 331 особа, із яких 568 777 випадків летальні.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також