У ЦГЗ очікують спалаху захворюваності штаму “Дельта” в Україні з вересня
17:00 25.06.2021
263

Спалах штаму коронавірусу “Дельта” в Україні не виключають з вересня. Як зазначив генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина в інтерв’ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою, спалах може спровокувати недотримання українцями карантинних обмежень, передає I Like News з посиланням на УНН.

“Якщо аналізувати динаміку хвиль, то спалахи будуть приблизно через 4-5 місяців. Ми очікуємо, в принципі, підйом восени, з вересня-жовтня. Тому що є аналітика Центру громадського здоров’я, і ми бачимо, що кожної осені є підйом коронавірусу”, - зазначив Родина, відповідаючи на запитання, коли варто очікувати, що "Дельта"-штам або якийсь інший штам розповсюдиться.

За його словами, основною причиною спалахів коронавірусу є недотримання українцями карантинних обмежень, які, зокрема, діють також і у "зелених" зонах. Родина наголосив, що швидкість розповсюдження нового штаму вірусу буде залежати від того, як люди будуть дотримуватися карантинних обмежень.

Заслужений лікар України, головний інфекціоніст Ольга Голубовська раніше заявляла, що нове зростання захворюваності на коронавірус в Україні, за умови відсутності нових мутацій, слід очікувати з середини літа або на початку осені.

Також лікар зазначала, що "індійський" ("Дельта") варіант коронавірусу, днями офіційно виявлений в Україні, має низку особливостей. Наприклад, він заразніший, ніж інші штами, і ним частіше хворіють діти.

Читайте також