Національний мультипредметний тест в Україні 2024 року: посилена безпека в центрах екзаменацій
17:25 26.09.2023
259

У 2024 році планують провести національний мультипредметний тест в травні та посилити заходи безпеки в тимчасових екзаменаційних центрах. Директорка Українського центру оцінювання якості освіти, Тетяна Вакуленко, повідомила про це під час пресбрифінгу.

Згідно з її словами, замість звичного проведення тестів у червні-липні, цього року планується розпочати їх в травні. Це обумовлено тим, що тест став більш тривалим, і потрібно більше днів для охоплення всіх вступників.

За її словами, цього року зареєстрували понад 280 тисяч учасників, і в 2024 році Український центр оцінювання якості освіти розраховує на таку ж або ще більшу кількість.

Також важливим аспектом є питання безпеки. Тестування буде проводитися у тимчасових екзаменаційних центрах, і в разі повітряної тривоги всі учасники будуть переведені в укриття, де продовжать роботу над тестами.

Додатковим заходом безпеки є використання металодетекторів у тимчасових екзаменаційних центрах. Така міра спрямована на запобігання проносу телефонів та інших заборонених предметів на тестування.

Ці заходи мають на меті забезпечити надійне та безпечне проведення національного мультипредметного тесту в 2024 році.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також