Під час п’ятого етапу вакцинації в Україні дозволять щепити проти ковіду дітей
18:00 17.07.2021
271

В Україні під час п'ятої хвилі вакцинації від COVID-19 дозволять щепити дітей. Про це заявив керівник національної програми імунізації, завідувач відділом імунізації Центру громадського здоров'я МОЗ Олександр Заїка під час національного діалогу про вакцинацію "Між хвилями".

За словами Заїки, у Центрі громадського здоров’я у першу чергу роблять акцент на вакцинації на цільових групах, котрі не встигли отримати щеплення під час попередніх етапів вакцинації. Йдеться про людей віком понад 65 років та інших.

“Якщо ми говоримо про дітей віком 12-16 років, то ми знаємо, що це Файзер і там буде чіткий алгоритм, у яких випадках. Наприклад, дитина їде за кордон на навчання, змагання, на якісь конкурси і ця подорож передбачає дві вакцинації”, - розповів керівник національної програми імунізації.

Посадовець додав, що щеплення дітей проходитиме за рекомендаціями лікарів.

Додамо, 

3 червня в Україні стартував четвертий етап вакцинації від COVID-19, під час якого щеплять людей старше 60 років, а також людей віком 18-59 років, які мають супутні захворювання, ув’язнених, персонал пенітенціарних закладів та слідчих ізоляторів.

На п’ятому етапі вакцинуватимуть інших людей, які не входять до пріоритетних груп.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також