Брати Клички виграли суд у 1+1
15:03 03.03.2021
258

Мер Києва Віталій Кличко та його брат, чемпіон світу з боксу у суперважкій вазі, Володимир Кличко виграли судовий позов до «Телерадіокомпанії «Студія 1+1». Про це мер Києва Віталій Кличко заявив, посилаючись на повний текст рішення Подільського районного суду столиці.

Позов про захист честі, гідності і ділової репутації Клички подали ще в листопаді 2019 року після виходу в ефір «Студії 1+1» сюжету в програмі «ТСН. Тиждень», де була оприлюднена неправдива інформація про Віталія та Володимира Кличків.

«Позов, разом з братом, ми подали через брудну брехню і маніпуляції, які телеканал розповсюджував в ефірі. В рішенні суду, зокрема, зазначено, що під час розгляду справи відповідач, «Телеканал «Студії 1+1», не довів достовірність поширеної інформації. А також не надав доказів наявності обставин, що виключають його відповідальність відповідно до статті 67 закону України «Про телебачення та радіомовлення», - зазначив мер столиці. - Суд акцентував на тому, що сюжет з недостовірною інформацією вийшов в ефір під час обговорення у суспільстві  питання призначення позачергових виборів Київського міського голови та позачергових виборів до Київради. А інформація, викладена в сюжеті, за висновком суду, носить характер оціночних суджень», - зазначив Віталій Кличко.

Розглянувши позов, суд постановив  задовольнити його, зобов’язавши «Телекомпанію «Студія 1+1» спростувати неправдиву інформацію в ефірі програми «ТСН. Тиждень». Також суд зобов’язав видалити відеозапис, розміщений на офіційному сайті «ТСН», на YouTube каналах програм «ТСН» та «ТСН. Тиждень» і на сторінках у соцмережах програми «ТСН. Тиждень». Зобов‘язав суд і видалити статтю з недостовірною інформацією з сайту «ТСН» та розмістити на сайті копію повного тексту рішення суду про спростування недостовірної інформації відносно Віталія Кличка та Володимира Кличка.

Пресслужба Київського міського голови

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також