Євросоюз і США ввели санкції проти Росії через ситуацію з Навальним
18:02 03.03.2021
374

ЄС ввів персональні обмеження проти глав СК, Росгвардіі, ФСВП і Генпрокуратури, а Сполучені Штати поки не розкривають імена тих, хто потрапив під обмеження.

Європейський союз ввів персональні санкції проти кількох високопоставлених російських посадових осіб через отруєння і переслідування політика Олексія Навального. Про це повідомляє Офіційний журнал ЄС.

Під обмеження потрапили глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін, генпрокурор Ігор Краснов, командувач Росгвардії Віктор Золотов і директор ФСВП Олександр Калашников. Їм заборонено в'їзд в ЄС, санкції також припускають заморожування активів в європейських банках.

США, в свою чергу, вводять санкції проти семи високопоставлених посадових осіб Росії. Їх імена будуть опубліковані в федеральному реєстрі пізніше, повідомили журналістам в адміністрації США.

Білий дім також посилює обмеження на експорт в Росію і вносить в чорний список 14 інститутів. Дев'ять організацій, які потрапили під обмеження, - російські; ще три - з Німеччини; один інститут з Швейцарії; ще один - державний дослідний інститут в Росії.

Раніше Навальний і його соратники закликали ЄС ввести санкції проти бізнесменів з найближчого оточення президента Володимира Путіна. На думку опозиціонера, «реальні санкції повинні бути проти реальних грошей». Однак в ЄС пояснювали, що ввести обмеження проти підприємців неможливо через відсутність юридичних підстав.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також