Brexit: ЄС і Британія можуть укласти торгову угоду вже сьогодні
17:15 24.12.2020
256

Владі Великобританії і Євросоюзу вдалося погодити угоду по Brexit після багатомісячних напружених переговорів. Про це заявив кореспондент телеканалу Sky Джо Пайк в своєму Twitter.

«ТЕРМІНОВА НОВИНА: джерело з Даунінг-стріт, 10 повідомив:" Угода досягнута "», - написав він. Журналіст додав, що, за даними іншого його джерела, переговори досі тривають.

 

Великобританія офіційно покинула Європейський союз 1 лютого. До кінця 2020 року сторони домовилися про перехідний період, під час якого в Сполученому Королівстві продовжить діяти велика частина законів ЄС: в тому числі правила торгівлі. До кінця перехідного періоду Брюссель і Лондон повинні були домовитися про формат майбутніх відносин і укласти нову угоду про торгівлю.

Однак переговори неодноразово заходили в глухий кут. Британський уряд навіть заявляв, що готовий до Brexit без угоди з Брюсселем. Якщо сторонам не вдасться досягти домовленості до кінця грудня, Великобританія перестане бути частиною спільного європейського ринку, що призведе до введення митних кордонів між країною та ЄС.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також