Палата представників США представила текст резолюції щодо імпічменту Трампа
17:59 11.01.2021
255

Палата представників США представила текст резолюції про імпічмент Трампа. Його звинувачують в «підбурюванні до повстання»
Очікується, що палата представників проголосує за цей документ на цьому
тижні.

Згідно з копією документа, опублікованому CNN, демократи палати представників США подадуть одну резолюцію про імпічмент президенту Трампу, в якій президент звинувачується в «підбурюванні до повстання».

Резолюція про імпічмент буде представлена ​​сьогодні в 18:00. У ній повідомляється про неодноразові помилкові твердження Трампа про те, що він виграв вибори, а його промова перед натовпом 6 січня визнана «підбурюванням до повстання». Очікується, що на цьому тижні палата представників проголосує за цей документ.

У статті також згадується дзвінок Трампа представнику Республіканської партії, статс-секретарю Джорджії, в якому чинний президент закликав його «знайти» достатню кількість голосів, щоб Трамп здобув перемогу в цьому штаті.

«Президент Трамп серйозно поставив під загрозу безпеку Сполучених Штатів і їх урядових інститутів. Він погрожував цілісності демократичної системи, заважав мирній передачі влади і наражав на небезпеку рівноправну гілку влади. Тим самим він зрадив свою довіру як президенту, що завдало очевидної шкоди народу Сполучених Штатів», - йдеться в заяві.

Раніше спікер палати представників США Ненсі Пелосі закликала віце-президента Майка Пенса застосувати 25-ту поправку до Конституції, яка дозволяє віце-президенту відсторонити чинного президента від посади і стати т.в.о..

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також