Іранські військові витіснили американські літаки з району Ормузької протоки
19:07 13.09.2020
264

Іранські військовослужбовці заявили, що витіснили американську авіацію, яка здійснила проліт неподалік району, де впродовж трьох днів проходили військові навчання. За інформацією Радіо Свобода військові Тегерану виявили три американські літаки після входу в іранську зону ідентифікації ППО.

Зокрема, мова йде про американські літак P-8 та два безпілотники MQ-9 та RQ-4. Після «ігнорування попереджень оборонних систем Ірану про необхідність триматися подалі» літаки були відстежені іранським безпілотником до того, як «змінили курс і покинули зону», додали військові. До маневрів іранський флот залучив підводний човен Fateh (та крилату ракету. Приблизно 600-тонний підводний човен озброєний снарядами, мінами та крилатими ракетами. Центральне командування Пентагону поки не коментувало ці повідомлення.

Довідково: Щорічні іранські військові навчання «Зульфагар 99», які розпочалися 10 вересня, проводяться на понад 1,2 мільйона квадратних кілометрів в межах Ормузької протоки, узбережжі Мекрана та у північній частині Індійського океану

Читайте також