Уряд РФ просить олігархів допомогти бойовикам ОРДЛО із залізною рудою - ЗМІ
10:10 15.03.2017
253

Заступник голови російського уряду Дмитро Козак на початку березня запропонував найбільшим промисловим групам постачати залізну руду бойовикам так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про це пише РБК з посиланням на джерела на металургійному ринку.

Зокрема, на зустріч були запрошені представники холдингів "Металоінвест" Алішера Усманова і "Сєвєрсталь" Олексія Мордашова.

За словами співрозмовника, на зустрічі обговорювалися постачання залізної руди на "віджаті" бойовиками підприємства.

Одне з джерел зазначило, що компанії висловили готовність почати постачання на підприємства бойовиків найближчим часом.

Інший співрозмовник, близький до одного з холдингів, підтвердив, що нарада відбулася, а її учасникам "було запропоновано звернути увагу на новий ринок збуту".

Аналітик інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій розповів, що найбільшим заводам, розташованим на окупованій території - Єнакіївському і Макіївському - щорічно необхідно близько 2,6 млн тонн руди, Алчевському меткомбінату - ще 1,6 млн тонн.

У "Металоінвесті" на запит видання не відповіли, в "Сєвєрсталі" та апараті Козака відмовилися коментувати цю інформацію.

Як відомо, 1 березня донецькі і луганські бойовики заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під "зовнішнє управління" бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу".

Президент України Петро Порошенко назвав підписання Путіним указу "черговим доказом російської окупації і порушення норм міжнародного права".

Джерело: Українська правда

Читайте також