Кличко: Київ передав ДСНС іще три нових найсучасніших пожежних авто, які отримав від німецьких та польських партнерів
12:17 04.11.2023
347

Київ отримав від німецьких та польських партнерів іще три нових найсучасніших пожежних автомобілі. І вже наступного тижня вони заступають на чергування у пожежних частинах столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час передачі авто київським рятувальникам.

«Столиця днями отримала в якості допомоги чергову партію нових пожежних автомобілів. Це 3 машини Renault з колісною формулою 4х4 та сучасними системами пожежогасіння. Передало пожежні Києву німецьке місто-побратим Лейпциг, профінансувало Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини. А виробили в найкоротші терміни польські партнери, – зазначив мер Києва. – Автівки ефективно можуть використовуватися на міжбудинкових територіях, при складних дорожніх умовах. Ми передаємо автомобілі ДСНС, і вже наступного тижня вони заступають на бойове чергування у пожежних частинах Києва», – сказав Віталій Кличко.

Він подякував міжнародним партнерам за всебічну підтримку та дуже важливу для Києва допомогу. Адже в умовах війни місту необхідно оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації.

Нагадаємо, загалом від початку широкомасштабної війни Київ залучив та отримав у якості допомоги від європейських партнерів і благодійників загалом 54 пожежних авто. Із них 14 – нових, найсучасніших, з можливістю піногасіння. (Два таких авто Київ передав Харкову). А також отримали 47 сучасних карет швидкої допомоги та 82 міських автобуси.

Автор: Марія Петренко
Читайте також