Кличко: У Берліні на Міжнародній конференції з відновлення України презентували мапу міжнародних партнерств українських міст і селищ
19:38 12.06.2024
253

На Міжнародній конференції з відновлення України, що відбувається у Берліні, презентували мапу міжнародних партнерств українських міст і селищ. Базу даних підготувала Асоціація міст України спільно з Радою європейських муніципалітетів та регіонів. Наразі тільки третина українських громад має партнерів в інших країнах. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі мер Києва, голова АМУ Віталій Кличко, який бере участь у конференції.

 

«Під час Міжнародної конференції з відновлення України презентували мапу міжнародних партнерств українських міст і селищ. Базу даних підготувала Асоціація міст України спільно з Радою європейських муніципалітетів та регіонів. Наразі тільки третина українських громад має партнерів в інших країнах. Із них 200 – серед муніципалітетів Німеччини, – зазначив голова Асоціації міст України. – Сьогодні на конференції обговорювали подальший розвиток такої співпраці. Бо, як підкреслюють наші партнери, саме співробітництво міст, посилення місцевого самоврядування є ключовим для зміцнення європейської демократії. А також – для майбутнього відновлення України», – написав Віталій Кличко.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також