Кличко з мером Берліна Вегнером відвідали учасників проекту "Берлінсько-Київський центр протезування", який дві столиці втілюють разом
18:30 13.06.2024
256

Мер Києва Віталій Кличко разом з мером Берліна Каєм Вегнером відвідали учасників проекту “Берлінсько-Київський центр протезування”, який дві столиці втілюють разом. Восени центр протезування відкриють у Києві.

«У берлінській клініці Seeger українські захисники, першу частину яких (13 поранених) ми відправили в середині квітня, отримують протезування. 6 хлопців вже на протезах і ходять. Інших медики лікують і готують до протезування, – зазначив Кличко. – Нещодавно до Берліна приїхали ще хлопці, В рамках проекту загалом понад 30 поранених з ампутаціями перебувають сьогодні в Берліні. А також тут навчаються в майстернях київські техніки-протезисти. Восени цього року вони працюватимуть у «Берлінсько-Київському центрі протезування», який ми відкриємо в столиці України», – повідомив мер Києва.

Він поспілкувався з українськими захисниками та побажав їм якнайскоріше пройти реабілітацію та повернутися додому в Україну.

Кличко подякував меру Берліна Каю Вегнеру за допомогу нашим захисникам та допомогу в створенні центру в Києві. Та голові неурядової організації «Life Bridge Ukraine“ Джанін фон Вольферсдорф.

«Джанін  надихає цей проект, багато працює, збирає кошти, щоб поранені бійці отримали протези. І щоб центр протезування розпочав роботу в Києві», – зазначив мер української столиці.

Кай Вегнер підкреслив, що проект створення центру протезування в Києві – це свідчення ефективної співпраці міст-побратимів Києва та Берліна.

“Те, що спочатку було сміливою мрією, стало реальністю всього за кілька місяців. Наше  партнерство надає конкретну підтримку Україні в її боротьбі за мир і свободу. Навчаючи техніків-протезистів, ми також допомагаємо людям допомогти собі самим. Для мене та Віталія Кличка було дуже важливим, що ми реалізуємо конкретні проекти в рамках співпраці наших міст. Створення центру протезування у Києві є переконливим доказом того, що можливо, коли ми всі об’єднуємося. Я дякую берлінським ортопедичним компаніям, які долучилися до цього проекту, а також Джанін фон Вольферсдорф», – підкреслив Кай Вегнер.

Центр протезування працюватиме на базі однієї з комунальних лікарень Києва. Місто облаштовує приміщення і вже триває процес постачання обладнання, закупленого німецькою стороною.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також