Кличко у Міжнародний день боротьби за права жінок нагородив переможниць конкурсу «Жінки Києва: вплив і лідерство»
17:38 08.03.2024
274

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії в Міжнародний день боротьби за права жінок нагородив 16 киянок – переможниць конкурсу «Жінки Києва: вплив і лідерство». Серед них: волонтерки, соціальні працівниці, громадські лідерки, керівниці підприємств, освітянки, підприємиці, представниці сфери публічного управління.

«Сьогодні ви тут представляєте не тільки себе, а й усіх кандидаток, яких було понад 100. Бо в умовах війни ви продовжуєте будувати майбутнє для України, робити нашу державу сильнішою, інноваційною, демократичною. Ви допомагаєте військовим отримувати машини та дрони, такі необхідні для виконання бойових завдань. Ви плетете сітки, допомагаєте пораненим, шиєте амуніцію. Готуєте обіди, збираєте та доставляєте допомогу на фронт, – зазначив мер Києва. – Ваша робота показує роль жінки в гуманітарній діяльності та волонтерстві, в громадській та в сфері управління, в секторі безпеки й оборони та в підприємництві. Ви навчаєте дітей в умовах повітряних тривог та постійної загрози, працюєте на критичних підприємствах міста. А багато жінок воюють сьогодні на фронті. Захищають нашу державу. Честь їм і наша повага та вдячність. Дякую вам за щоденну роботу, за внесок у нашу майбутню Перемогу!”, – наголосив Віталій Кличко.

Завдання конкурсу «Жінки Києва: вплив і лідерство» – залучити активних жінок у процеси відновлення безпечної та рівноправної громади Києва, показати внесок жінок у волонтерську діяльність. Конкурс проводиться на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» в Києві та створення дієвого партнерства зацікавлених сторін. За підтримки Українського Жіночого Фонду створена партнерська коаліція «Київ-1325». На початок 2024 року до коаліції увійшли 25 організацій.

Читайте також