Кличко вручив нагороди родинам загиблих киян-захисників України
14:01 21.05.2024
584

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії вручив нагороди родинам загиблих киян-захисників України. Посмертно медаллю «Честь. Слава. Держава» нагороджені 30 військовослужбовців.

«23 травня в Україні відзначатимуть День Героїв – неофіційне щорічне свято на честь воїнів – борців за волю, незалежність та соборність України. І напередодні ми зібралися, щоб згадати подвиг і відвагу Захисників нашої країни від російських варварів, які вдерлися на нашу землю. Згадати тих, хто загинув у боротьбі за волю і майбутнє українського народу. Їхні імена і пам’ять про них залишаться в історії нашої держави, за яку наші захисники поклали своє життя, – зазначив мер столиці.  – Серед загиблих є ті, кого називають «Привидами Києва»,  – хто, без перебільшення, стали справжніми символами Повітряних сил української армії. Мужні воїни, які загинули, захищаючи Київщину та північні кордони України від навали агресора, які героїчно боронили Харківщину та Бахмут, билися на Донецькому, Луганському, Запорізькому та Миколаївському напрямках. Героїчно тримали оборону на «Азовсталі», – сказав Кличко.

Мер Києва подякував усім українським воїнам, які стали на захист України та боронять нашу державу. А пам’ять полеглих захисників присутні на церемонії вшанували хвилиною мовчання.

 

«Сьогодні ми вручаємо нагороди сім’ям загиблих воїнів. Скажу чесно, це завжди – найскладніша для мене місія. Емоційно важко, бо я розумію, що жодна нагорода не полегшить біль втрати. Але ці відзнаки є свідченням нашої шани Захисникам, їх мужності та відваги», – наголосив Віталій Кличко.

Автор: Марія Петренко
Читайте також