Помічниця Держсекретаря США заявила у Москві про підтримку України
17:33 15.12.2021
252

Помічниця державного секретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід під час візиту до Москви висловила стурбованість Вашингтона через нарощування військової активності Росії біля кордонів України.

Про це йдеться у заяві посольства США у РФ.

Після "консультацій з українськими партнерами" в Києві, Донфрід відвідає Москву для того, щоб "розвинути переговори президента Байдена та президента Путіна а також перевірини, зокрема, серйозність намірів Росії із виконання зобов'язань в рамках Мінської домовленості, що є дипломатичним шляхом для врегулювання кризи на сході України", заявив Блінкен.

Під час візиту до України Донфрід провела низку зустрічей з українськими високопосадовцями, повідомляє Посольство США.

Вона "підтвердила відданість Сполучених Штатів українському суверенітету, незалежності та територіальній цілісності перед лицем російської агресії". Вона також обговорювала питання дипломатичного прогресу та деескалації "шляхом втілення Мінських домовленостей на підтримку нормандського формату", йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що Рябков скористався можливістю, щоб обговорити пропозиції Москви щодо європейської безпеки, які Донфрід передасть Вашингтону, а також союзникам і партнерам.

Після Москви помічниця держсекретаря США Донфрід поїде до Брюсселя, щоб обговорити зустрічі, що відбулися в Москві, і продовжити співпрацю США з союзниками та партнерами щодо наступних кроків.

Як повідомляв Укрінформ, помічниця державного секретаря США, керівник Бюро з питань Європи та Євразії доктор Карен Донфрід 13-15 грудня відвідує Київ і Москву для обговорення нарощування російських військ біля українського кордону. Після цього вона вирушить до Брюсселя (Бельгія), де 15-16 грудня проведе консультації із союзниками по НАТО та партнерами по ЄС щодо зусиль для досягнення дипломатичного рішення.

У понеділок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із Донфрід.

Донфрід наголосила, що Вашингтон прагне подбати, щоб жодних рішень чи обговорень про Україну не відбувалося без участі України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також