Від сьогодні Італія закривається для туристів з України
10:30 16.12.2021
263

Уряд Італії посилив правила в'їзду в країну, вищезазначені положення діятимуть до 31 січня 2022 року.

У зв'язку з поширенням штаму коронавірусу "Омікрон" уряд Італії з 16 грудня 2021 року відніс Україну до переліку країн списку Е, що передбачає заборону на необов’язкові поїздки громадян України, у тому числі з метою туризму, - про це повідомляє МЗС України на своєму ресурсі tripadvisor.mfa.gov.ua.

Повідомляється, що вищезазначені положення діятимуть до 31 січня 2022 року.

Виняток становлять громадяни України – власники посвідки на проживання в Італії, або ті громадяни, хто в’їжджає в Італію з підтверджених мотивів роботи, навчання, лікування або абсолютної необхідності. В окремих випадках, за рішенням італійських компетентних органів та за наявності аргументованих підстав, може бути дозволений в’їзд до країни осіб, які мають підтверджені та стабільні особисті стосунки з громадянами Італії.

При в’їзді громадянам України із зазначених вище категорій необхідно:

  • заповнити до прибуття онлайн-форму санітарного контролю Passenger Locator Form, яка доступна за посиланням
  • пред’явити довідку (сертифікат) про негативний результат молекулярного тестування (зроблений не більше ніж за 72 години до приїзду) або експрес-тестування на Covid-19 (зроблений не більше ніж за 24 години до приїзду)
  • активувати процедури нагляду за здоров’ям у медичних установах відповідно до території проживання та пройти 10 днів самоізоляції, по закінченню якої провести повторне тестування для підтвердження негативного результату (молекулярний або експрес-тест)
Автор: Даша Драгоманова
Читайте також