Путін готовий обговорювати з Володимиром Зеленським Крим, але є умова
20:00 23.05.2021
267

Президент Росії Володимир Путін готовий обговорювати з українським колегою Володимиром Зеленським Крим «у контексті прикордонного співробітництва по лінії регіонів двох країн», повідомив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков в ефірі телеканалу «Россия-1».
 

«Наші українські візаві, наприклад, кажуть: ми обговорюватимемо Крим. Але, якщо обговорювати Крим у плані розвитку прикордонного співробітництва – а Росія має прикордонне співробітництво по лінії регіонів з закордонними країнами – якщо в цьому плані, то я впевнений, що Путін буде готовий», – цитує Пєскова агентство ТАСС.

Проте, додає Пєсков, обговорювати територіальну приналежність Криму в контексті того, що півострів – не регіон Росії, «ніхто не буде».

На пресконференції 20 травня Володимир Зеленський сказав, що Росія і Україна ведуть переговори про організацію зустрічі президентів двох країн. Зеленський сказав, що зустріч із Путіним потрібна, оскільки без прямої розмови з російським лідером неможливо зупинити війну в Донбасі.

Раніше в Кремлі не раз заявляли, що питання територіальної приналежності Криму, який Росія анексувала в 2014 році, закрите для обговорень.

 

Читайте також