У НАТО розробили «всеосяжний план» захисту від криз та конфліктів
12:30 22.10.2021
257

Міністри оборони країн НАТО на зустрічі 21 жовтня у Брюсселі погодили широкий план захисту від можливих криз та конфліктів, а також визначили пріоритети розвитку спільних оборонних спроможностей.

Про це на пресконференції за підсумками першого дня зустрічі міністрів оборони НАТО заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

«Міністри представили новий всеосяжний план, як захистити наших союзників під час криз і конфліктів, та бути переконаними в тому, що ми маємо вірні сили, у вірному місці, та у вірний час для оборони мільярда наших громадян від будь-яких загроз. Міністри також погодили цілі стосовно розвитку спроможностей. Це частина процесу оборонного планування НАТО для забезпечення надійного стримування», - сказав керівник Альянсу.

«Одна з найважливіших функцій НАТО, те, що робить його настільки важливим, – це наша здатність координувати та погоджувати цілі з розвитку спільних спроможностей. Всі союзники мають різні спроможності, але можуть працювати разом. Якщо ми говоримо про всіх союзників – визначаються тисячі цілей такого розвитку спроможностей. Наразі ми погодилися створити більше сил високої готовності, мати більше важких та технологічно розвинутих сил, мати можливість повною мірою використовувати новітні оборонні технології, щоб Альянс завжди залишався на вістрі технологічного прогресу», - наголосив Столтенберг.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також