Посли G7 підтримали внесення змін до Конституції України щодо децентралізації
16:00 13.12.2021
264

Посли країн «Групи семи» підтримали внесення змін до Конституції України щодо децентралізації, а це означає, що наша країна на правильному шляху, - таку думку міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов оприлюднив у Фейсбуці.

“Послідовна підтримка наших міжнародних партнерів підтверджує, що ми на вірному шляху”, - підкреслив урядовець.

За його словами, "посли країн «Великої сімки» підтримали внесення змін до Конституції України щодо децентралізації". Йдеться, зокрема, про приведення тексту Основного Закону відповідно до положень Європейської хартії місцевого самоврядування.

“Також зміни мають на меті остаточно закріпити перехід до децентралізованої моделі держави, коли не абстрактні «чиновники з Києва», а люди на місцях вирішують, яким чином їхній громаді розвиватися; створити міцну фінансову основу для ефективного місцевого самоврядування; переформувати місцеві державні адміністрації у префектури”, — написав міністр.

Заява послів G7 щодо реформи децентралізації в Україні була оприлюднена у Твітері 8 грудня. У ній йдеться про те, що посли цих країн приділяють пильну увагу впровадженню реформи децентралізації в Україні, якій країни «Групи семи» продовжують надавати практичну та фінансову підтримку.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також