Bellingcat: Росія причетна до тортур бойовиків "Ізоляція" на Донбасі
11:02 13.11.2021
377

Розслідувачі видання Bellingcat знайшли слід ФСБ Росії в організації незаконної в'язниці "Ізоляція", де утримують у нелюдських умовах, зокрема українських бранців. Про це в ефірі Свобода Савіка Шустера повідомив журналіст-розслідувач Христо Грозєв.


Він пояснив, що діяльністю "Ізоляції" зацікавилися після ознайомлення з колишнім полоненим, українським журналістом Станіславом Асеєвим.


За його словами, до цього знайомства Bellingcat вдалося встановити російське громадянство трьох катів - "інспекторів" чи "наглядачів": "Росія видала громадянство саме тим людям, які там займалися тортурами".

"Це реально структура ФСБ, всі куратори ФСБ, які там були, намагалися себе захистити шляхом вигаданих осіб і прізвиськ, але ми змогли все ж таки через рік саме знайти справжніх кураторів. І зараз закінчуємо розслідування разом із нашими колегами з російського Insider та Радіо Свобода. Ми опублікуємо незабаром та назвемо імена цих кураторів", - сказав Грозєв.

Журналіст каже, що видання поки що з'ясовує, яким чином начальник "Ізоляції" Куликовський опинився в Україні після того, як їздив із ОРДЛО до Росії, і два роки уникав правосуддя.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також