Кличко: Київ першим із міст України створив Департамент з питань запобігання та виявлення корупції
14:00 24.10.2023
258

Київ першим із міст України створив Департамент з питань запобігання та виявлення корупції. Спеціальна комісія провела співбесіди із претендентами на посаду очільника Департамента і вже визначила переможця. Тепер Київрада має затвердити цю кандидатуру, а міський голова призначити на посаду. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив в ефірі телеканалу «Київ».

«Київ першим із міст України створив Департамент з питань запобігання та виявлення корупції. Була створена спеціальна комісія, що з середини жовтня проводила співбесіди із претендентами, які надіслали свої резюме. До участі, проаналізувавши документи, комісія допустила 15 кандидатів. У фінал вийшли троє. Комісія визначила переможця конкурсу рейтинговим голосуванням. Ним став Олег Тимошенко. Тепер Київрада має затвердити кандидатуру, а я маю призначити на посаду, – зазначив мер Києва. – Що стосується діяльності Департаменту, то це випливає вже з її назви. Це буде самостійний і функціонально незалежний структурний підрозділ КМДА», – наголосив Віталій Кличко.

Основні завдання Департаменту затверджені рішенням Київради. Це, зокрема, оцінка корупційних ризиків у діяльності КМДА. І, відповідно, підготовка заходів і пропозицій для їх усунення. Контроль за дотриманням антикорупційного законодавства. Вчасне виявлення і врегулювання конфліктів інтересів у працівників структурних підрозділів КМДА. Забезпечення ефективного та цільового використання бюджетних коштів.

Спеціалісти Департаменту також мають забезпечити підготовку антикорупційної програми і взяти участь у розробці міських цільових програм у сфері запобігання корупції.

 

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також