У Вінниці розповіли про підготовку нацгвардійців
13:30 24.10.2023
347

Вінницькі нацгвардійці проводять тактичні навчання, під час яких здобувають навички з успішного ведення бою, розвідки та інші необхідні на війні знання. Такі вишколи військові проводять системно.

Про це повідомляє пресслужба військової частини.

Інструкторка з бойової підготовки вінницького підрозділу НГУ Ірина Войналович  розповідає, що тренування проходить у кілька етапів.

На першому етапі бійці ознайомлювалися з територією, вивчали особливості місцевості та можливі шляхи руху. Вони також вивчали розміщення обладнання та зброї, навчалися швидко та ефективно переміщуватись по позиціях ворога. На другому етапі проводилося навчання тактикам оборони та контратакам. Воїни відпрацювали різні методи зачистки позицій ворога зі застосуванням вогнепальної зброї, умовних засідок та природних перешкод. Вони також навчалися проводити розвідку ворожих позицій за допомогою БпЛА та розробляти плани контратак. На третьому етапі проводилися практичні тренування зі страйкбольною зброєю та гранатами, під час яких гвардійці застосовували отримані знання та навички на практиці. Вони виконували завдання з очищення окопів, встановлення фортифікаційних споруд та імітацію бойових дій, - розповідає інструкторка.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також