На Вінниччині викрито на хабарях адвокатку і лікаря, які сприяли звільненню від військової служби (ФОТО)
Сьогодні, 17:26
371

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру адвокатці та завідувачу відділенням лікарні про підозру в організації одержання службовою особою, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, вчиненої повторно, та в організації видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. ч. 1, 3 ст. 368, ч. 1 ст. 366 КК України).

Підозрюється, що адвокатка пропонувала своїм клієнтам – військовослужбовцям за грошову винагороду у розмірі від 700 до 2800 доларів США оформити медичні документи, які дають право на звільнення з військової служби за станом здоров’я або перевестися до нижчої категорії придатності до військової служби.

Надалі вона спрямовувала таких осіб до завідувача відділення місцевої лікарні, який видавав фіктивні документи про те, що військовослужбовці нібито перебували на тривалому стаціонарному лікуванні та у них діагностовані захворювання або травми, які не дають можливість виконувати обов’язки військової служби.

Під час обшуків за місцями проживання та роботи підозрюваних вилучені копії особистих документів військовослужбовців, отримані в якості неправомірної вигоди грошові кошти, чорнові записи тощо.

Наразі судом задоволено клопотання прокурора та до підозрюваних  застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати відповідні посади на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – УСБУ у Вінницькій області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Автор: Анна Макарчук
Читайте також