На Вiнниччинi затримали чоловiка, який нанiс збитки Укрзалiзницi на пiвмiльйона
12:09 20.12.2021
354

Вiнницькi правоохоронцi затримали 37 – рiчного ранiше судимого громадянина Республiки Молдова,  який протягом кiлькох мiсяцiв викрадав  релейнi котушки iз шаф сигнальних установок та трансформатори на залiзницi. Чоловiка пiдозрюють у вчиненнi близько шiстдесяти  таких злочинiв лише на територiї Вiнницької областi. Сума завданого збитку Укрзалiзницi становить понад пiвмiльйона гривень.

У пресслужбi полiцiї зауважили, що дiї зловмисника могли призвести до трагiчних наслiдкiв, оскiльки  через викраденi комплектуючi машинiст не отримував сигнали щодо перемикання напрямкiв колiї.  

За словами начальника Управлiння карного розшуку Вадима Овчарука, в ходi проведення оперативних заходiв зловмисник був затриманий пiд час чергової спроби вчинити злочин на залiзничнiй  колiї у селi Степанiвка Вороновицької територiальної громади. Чоловiк ранiше притягувався до кримiнальної вiдповiдальностi i перебуває у розшуку за пiдозрою у вчиненнi майнових злочинiв у сусiднiй областi.   

Зловмисник викрадав дороговартiсне реле та iнше майно, знаючи, що виведенi ним з ладу засоби зв’язку та сигналiзацiї порушують нормальну роботу залiзницi та можуть спричинити аварiю потяга.

Сума завданого збитку Укрзалiзницi становить понад пiвмiльйона гривень.

Зловмиснику оголошено про пiдозру за ч. 1 ст. 277 (пошкодження шляхiв сполучення i транспортних засобiв) та ч. 3 ст. 185 (крадiжка) Кримiнального кодексу України. За такi злочини передбачено покарання - до 6 позбавлення волi. 

Автор: Марія Петренко
Читайте також