Вінницький МЦ «Квадрат» запрошує відвідати вуличний ресторан «Непораховані 1932»
14:28 24.11.2021
260
У суботу, 27 листопада на площі Героїв Майдану з 11:00 до 12:00 години усіх охочих містян запрошують спробувати «найгірший у світі суп». Гостей та мешканців міста пригощатимуть супом з тирси, шишок і хвої. Це інгредієнти страви яка допомогла вижити тисячам українців. Іншої їжі у ті страшні роки 1932-1933 не було. Причина -  голод який був створений штучно.
 
Ці страви неможливо замовити сьогодні. Але можна дізнатися ціну - це врятовані життя сотень тисяч українців. Частина рецептів — родинні спогади студентів Української Академії Лідерства. Ці страви молоді люди приготували сьогодні.
 
За даними Інституту національної пам’яті від штучного голоду померло від 10,5 мільйонів осіб. До їх числа входять розстріляні та депортовані українці. Точну кількість жертв порахувати неможливо, тому що радянська влада знищувала документи та докази своїх злочинів. Мільйони українців так і залишились невідомими, безіменними та Непорахованими.
 
«Непораховані з 1932» — проєкт, який створила Українська академія лідерства у партнерстві з агенцією «Gres Todorchuk PR» восени 2017 року. Вперше його реалізували під час міжнародної експедиції в Ізраїлі.
 
Автор: Анна Макарчук
Читайте також