На Вінниччині родинам загиблих захисників передали ордени «За мужність» ІІІ ступеня
10:14 01.12.2023
309

Президент України, Володимир Зеленський, нагородив Героїв Вінницького району державними нагородами. Цю новину оприлюднила Вінницька РВА.

Голова Вінницької районної державної адміністрації, Віталій Урдзік, вручив посмертно ордени "За мужність" ІІІ ступеня сім'ям загиблих воїнів. Військові отримали відзнаки за виявлену особисту мужність та самовідданість у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Серед відзначених - Ляшко Василь Іванович. Він був випускником Мізяківсько-Хутірської школи та навчався у Вінницькому ЦПТО №1. Його шлях пролягав через Стрижавську виправну колонію та військові частини. Він був відомий як щирий патріот. У 2014 році він взяв участь у захисті української землі в зоні АТО, приєднавшись до військових у фронтових рядах. Він служив у розвідувальному батальйоні, мотопіхотній бригаді та бригаді територіальної оборони. Ляшко потрапив під обстріл у Авдіївці 28 липня того ж року і загинув.

Також був нагороджений Міхеєв Олексій. Він закінчив школу та технічний коледж у Вінниці, проживав у селі Зарванці. Активний та спортивний, він брав участь у міських та обласних змаганнях. Після служби у Житомирі, він призваний до ЗСУ, де мужньо захищав країну. Олексій отримав важкі поранення від обстрілу танком 8 серпня та помер у лікарні 10 серпня.

Їх відвага та самопожертва завжди будуть пам'ятатися.

Автор: Паввло Петрушко
Читайте також