У Вінниці в центрі реабілітації ропочалась перша зміна для особливих дітей
11:42 04.06.2024
274

У Вінницькому центрі реабілітації «Гармонія» розпочалася перша зміна під назвою «Юні дослідники». Протягом п’яти днів  у таборі відпочиватимуть 18 дітей з інвалідністю віком 6-12 років.

Про це повідомляють у ВМР.

Такими заходами ми надаємо підтримку дітям з інвалідністю та їхнім батькам, показуємо, що вони важливі для суспільства, для міста і що центр реабілітації «Гармонія» їх любить. Табір дає змогу дітям, підліткам і молоді отримати нові враження, і згодом вони зможуть поділитися своїми розповідями про те, як вони провели літо з рідними і однолітками, – зазначила  директорка закладу Олена Чорнобривенко.

Ранок кожного дня зміни починатиметься з руханки. Далі слідуватимуть заняття з психології, обід, спортивні інтерактиви. Розпорядок дня дуже насичений, тож нетривалий термін відпочинку компенсуватимуть цікавою програмою.

Дітей можуть супроводжувати батьки. Щоб розвивати у малечі самостійність, для мам та тат організували окремі групи, де вони обговорюватимуть особливості виховання дітей з інвалідністю.

Зазначимо,  що  літні табори відпочинку у центрі реабілітації «Гармонія» влаштовують вже не перший рік. Починаючи з 2002 року такі заходи проводила громадська організація «Гармонія», а з 2007 року – вже центр реабілітації. Спочатку це були виїзні табори, а наразі їх проводять у закладі.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також