росія стягує військову авіацію на аеродром "Липецьк-2" – Схеми
09:30 13.04.2022
892

росія нарощує сили військової авіації на аеродромі "Липецьк-2", підпорядкованому Міноборони рф, - про це свідчать супутникові знімки, які є у розпорядженні "Схем", передає "Радіо Свобода". 

Зазначається, що у Липецькій області перебувають більше 30 військових літаків. Власне сам аеродром активно використовується Росією для військових цілей. Зокрема, як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, з нього окупанти атакують українські міста у східному напрямку.

Відповідно до супутникового знімку за 11 квітня, російські військові літаки розташовані одразу на двох паркувальних майданчиках. Як зазначають журналісти "Схем", на знімках видно шість важких багатоцільових високоманеврових винищувачів Су-27, 14 винищувачів-бомбардувальників Су-30 або Су-34, десять бомбардувальників Су-24 та ще чотири неідентифіковані борти. При цьому на знімку від 27 березня на цій частині аеродрому було вдвічі менше літаків, борти займали лише один паркувальний майданчик. За допомогою військових експертів вдалось розпізнати 10 винищувачів Су-27 та 6 винищувачів типу Су-25. На другій частині аеродрому, згідно з супутниковим знімком від 27 березня, літаків не було взагалі.

"Вони стягують техніку на такі аеродроми, як «Липецьк-2», щоб зменшити дальність польоту. З цього аеродрому вони кожен день бомблять у східному напрямку, наприклад, у напрямку міста Ізюм", – повідомив речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат. 

"Вони переміщуються туди, де є хоч якась інфраструктура. Треба зазначити той факт, що вони суттєво перемістили сили з Білорусі. Були авіанальоти на Київ, Чернігів, Житомир… Зараз вони там майже не з’являються", – додав Ігнат.

Наразі Липецька область рф входить у перелік тих, де цивільні аеропорти припинили роботу. Про це повідомляється на офіційному сайті Липецького аеропорту. Це переважно області, що межують або розташовані неподалік кордонів з Україною. Такі обмеження продовжені щонайменше до 19 квітня.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також