Для українців розробляють процедуру постановки на військовий облік онлайн – головнокомандувач ЗСУ
15:09 26.12.2021
311

Військовий облік жінок певних професій в Україні не передбачає їхнього призову чи обов'язкової мобілізації, а навчання можна буде відвідувати за бажанням. У Збройних силах також обіцяють, що онлайн можна буде оформити "максимальну кількість документів".

"Готується такий порядок постановки на військовий облік, який дозволив би реалізувати дистанційно та онлайн якнайбільше процедур. Держава проводить антибюрократичну реформу, щоб людям не доводилося переносити папірці з місця на місце. Це стосується також і чоловіків – цифровізація має модернізувати військовий облік в цілому", – написав Залужний.

За його словами, протягом 2022 року всі процедури будуть "відкалібровані" таким чином, щоб процес постановки на облік був максимально комфортним. Головнокомандувач ЗСУ також повідомив про плани запровадити перехідну норму, що стосується зборів військовозобов’язаних. Зокрема, до навчань жінок залучатимуть "винятково за бажанням".

"Зі взяттям на військовий облік жодних змін у житті українських жінок не буде! Єдине – Збройні Сили просто знатимуть, які спеціалістки є в країні та можуть у крайньому випадку долучитись до оборони держави", – підсумував Залужний.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також