Санкції і підтримка для України: прем’єрка Швеції сказала, яким бачить шлях до припинення війни
20:30 04.07.2022
255

Прем’єрка Швеції Магдалена Андерссон у Києві заявила, що кращими інструментами для припинення війни є нові санкції проти РФ та підтримка для України стільки, скільки буде необхідно.

Як повідомляє УНІАН, про це вона сказала на спільному брифінгу з Володимиром Зеленським.

У промові вона засудила російську агресію в цілому, злочини російських військових та масштабні руйнування, а також наголосила, що цілеспрямоване нищення Росією сільськогосподарської інфраструктури загрожують глобальній продовольчій безпеці.

Магдалена Андерссон підкреслила, що відповідальність за негативні наслідки війни лежить виключно на Росії і потрібно не допустити, щоб Путін, порушивши фундаментальні принципи міжнародного права, отримав якісь здобутки..

"Ми переконані, що найкращий спосіб припинити цю війну - це збільшити підтримку Україні і збільшити тиск на Росію через додаткові санкції. Швеція готова ухвалювати нові пакети санкцій проти росії. Чи можна це зробити до літніх канікул? Мені здається, що в Європейському Союзі є різні думки з цього приводу - чи треба це робити, чи, можливо, ще зачекати. Але важливо, щоб ми повністю реалізували ці санкції, не було лазівок, щоб їх обійти. Маємо це все реалізувати спільно в межах усього ЄС", - сказала Андерссон.

Вона зазначила, що Швеція готова до включення у сьомий санкційний пакет ембарго на закупівлю в росії природного газу. Прем'єр-міністерка додала, що Швеція не залежить від російського газу, а "інші країни мають інші обставини".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також