У Вінницькій області з'явилися кіно-кочівники
11:02 13.08.2021
342

В Україні з'явилася унікальна мережа пересувних надувних кінотеатрів - КіноТабор. Компанія показує кіно в селах, СМТ, у невеликих містах, де немає стаціонарних кінотеатрів. Одними з творців абсолютно нової кіномоделі стали мешканці Вінницької області.

   КіноТабор - це те, чого чекали глядачі з невеликих населених пунктів. Відзначимо, в Україні кількість кіноекранів на душу населення становить найнижчий відсоток у Європі, тому поява такого проекту є важливою.

   Створення КіноТабору підтримав Український культурний фонд в рамках програми "Культура плюс" - як соціально важливий і перспективний культурний проект. Серед головних переваг КіноТабору експертами УКФ були відзначені популяризація українського кіно, розвиток культури мешканців сільських районів, довгостроковість і стійкість проекту, залучення підприємців в сферу креативних індустрій і сприятливий економічний ефект.

   Додамо, організація показів кіно в сільській місцевості є частиною програми Міністерства культури щодо розвитку Українського кінематографа на 2021-2026 роки. Як консультант з організаційної, правової та фінансовій сфері виступає компанія Франч, яка створила такі франшизи як Нова Пошта, Розетка, Наша Ряба, Планета Кіно та інші.

   Відзначимо, що важливим елементом кінотабора є його "Амбасадори" - це незалежні підприємці, які за договором з кінокомпанією ФанФілмз отримують в своє розпорядження унікальну територію (область), необхідний комплект обладнання для показу і фільм, який спеціально створили для таких івентів.

    На партнерських правах в КіноТабор увійшли приватні компанії. "Гігантоманія", яка лідирує серед фірм, що виробляють надувні конструкції, налагодила виробництво брендованих надувних екранів і інших тканинних споруд. «Фрейм рентал", стала партнером в сфері закупівлі кінотеатрального обладнання.

   А вже з 15 серпня пересувні кінотеатри починають курсувати у Вінницькій області. Крім того, до інтерактивного показу фільму, де глядачі виступають в ролі журі своєрідного кінофестивалю, покази супроводжуватиметься конкурсами та спілкуванням кінематографістів з глядачами.

Розклад сеансів та місце показів ви можете дізнатися на сайті: kinotabor.com

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також