«Господь зцілив від хвороб»: викладачка з Рівного розповіла, чому відмовилась носити захисну маску
12:09 31.01.2021
261

Викладачка з Рівненської області оскаржила у суді штраф, який їй присудили за відмову носити захисну маску та вимірювати температуру. Рішення щодо скасування штрафу у розмірі 17 тисяч гривень було днями винесено судом.  

Як повідомляється у новинах Сьогодні, скарги ані колег, ані батьків, на це рішення не вплинули.

Мої вихованці, як і колеги, абсолютно можуть бути у безпеці — я здорова людина, і нікого не заражу. Я з Господом і він мене зцілив від всяких хвороб, – так учителька-методистка української мови та літератури Жанна Тєтєнєва пояснює свою відмову.

Скаржиться, що через свої релігійні переконання зазнає психологічного тиску з боку колег. А штраф у 17 тисяч, який восени їй присудили, взагалі обурив.

Вона найняла столичного адвоката і подала апеляцію — штраф скасували, бо педагогиня не є посадовою особою, а саму школу визнали не громадським місцем. Рішення суду спантеличило батьків. Мовляв – хвилюються за своїх дітей. Ніяк не можуть вплинути на непокірну вчительку й колеги.

У ліцеї на вчительку, яка відмовляється носити маску, вже склали 10 нових актів. Однак її досі не переконали виконувати карантинні вимоги. За ігнорування карантину звільнити вчительку не можуть. Водночас до роботи Жанни Володимирівни – жодних претензій.

Автор: І like News (28991
Читайте також