Збирає дані про українських користувачів: РНБО прокоментувала роботу мобільного додатку «ВКонтакте»
13:00 15.09.2020
264

 

Міністерство культури та інформаційної політики відреагувало на інформацію, щодо відновлення роботи російської соціальної мережі «Вконтакті».  Після спілкування з медійниками міністр Олександр Ткаченко дав доручення підлеглим перевірити інформацію.

«Як тільки нам стало відомо про цю інформацію (російська соцмережа «ВКонтакте» змогла обійти блокування у своєму мобільному додатку, - прим. авт.), я попросив перевірити, чи відповідає це дійсності, і що можна зробити, які рішення прийняти, щоб протистояти цій історії», – говорить Ткаченко.

Міністр культури зауважив, що наразі у відомстві розробляють план заходів щодо соціальних мереж Росії, які намагаються проникнути в український інформаційний простір.

У свою чергу представники РНБО зауважили, що оновлена робота проксі в мобільному додатку «ВКонтакте» має на меті збір російськими спецслужбами даних про громадян України. Наразі спеціалісти Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони взаємодіють з міжнародними колегами та партнерами для блокування роботи додатку на території України.

Нагадаємо, днями українські користувачі повідомили, що заборонена в Україні соцмережа «ВКонтакте» змогла обійти блокування у своєму мобільному додатку.

Джерело: УНН

 

Читайте також