Україна отримала майже 3 мільйони безкоштовних доз вакцини Moderna
13:01 07.11.2021
259

Сьогодні дитячий фонд ООН – ЮНІСЕФ – доставив в Україну 2930300 доз мРНК-вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Moderna. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.


Україна отримує вакцини безкоштовно в рамках COVAX – ініціативи солідарності міжнародної спільноти, щоб сприяти доступу до ефективних та безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.

“Наразі 11 млн українців отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19. Сьогодні вакцинація – це у першу чергу відповідальність кожного перед собою та оточуючими. Держава зробила все для того, щоб українці мали можливість вакцинуватися та навіть обирати вакцини. Moderna — це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію”, – сказав Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України.

Зазначається, що у рамках COVAX, разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив 7 415 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

Поставки від імені ініціативи продовжаться, щоб захистити якомога більше людей в Україні від COVID-19.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID. 

Вакцинація – єдиний спосіб вберегтися від важкого перебігу COVID-19, госпіталізації та смерті. Навіть якщо вакцинована людина захворіє, вона, найімовірніше, перенесе захворювання легко.

 

Автор: Єва Козаченко
Читайте також