Хірурги Вінницької лікарні успішно відновили обличчя пацієнта після серйозних травм
17:39 30.11.2023
286

Хірурги, спеціалізовані на операціях щелепно-лицьової області, в Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І. Пирогова успішно відновили обличчя пацієнта після серйозних травм.

Згідно з повідомленням лікарні, пацієнт потрапив з численними тяжкими ушкодженнями, але завдяки висококваліфікованій допомозі фахівців, вдалося врятувати його життя та здоров'я. Останнім етапом було відновлення одного з найважливіших органів, що визначає зовнішній вигляд людини - обличчя.

"На завершальному етапі лікування у пацієнта залишилися наслідки травм - деформація нижньої щелепи та дефект м'яких тканин у ділянці нижньої частини обличчя та щелепи.

Команда щелепно-лицьових хірургів ВОКЛ ім. М.І.Пирогова під керівництвом Олександра Кобрякова та Олексія Товстокорого виконала операцію з реконструкції - остеотомія, відновлення правильного положення фрагментів нижньої щелепи та одночасне усунення дефектів м'яких тканин за допомогою пластики (закриття) ділянки підщелепного обличчя за допомогою субментального лоскута.

Це дозволило повернути основний "ідентифікаційний" елемент людини та забезпечити всі необхідні умови для того, щоб наш пацієнт відчувався комфортно зі своїм зовнішнім виглядом", - підкреслюють у лікарні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також