В Україні чотири області можуть з "зеленої" зони відразу перейти в "червону"
09:03 18.09.2021
269

Найближчим часом чотири області можуть з "зеленої" зони відразу перейти в "червону".
Про це заявив глава комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький, передає УНІАН.


За його словами, в Україні зафіксовано найбільше число нових хворих COVID-19 за останні чотири місяці.


"В даний час найбільш тривожні показники в чотирьох регіонах: Чернівецькій, Волинській, Закарпатській та Тернопільській областях. Найближчим часом ці західні регіони можуть з" зеленої "зони відразу перейти в" червону ", - сказав він.

 

Радуцький уточнив, що за кількістю хворих на 100 тисяч населення в "лідерах" Чернівецька та Луганська області. Найбільше зайнято ліжок з киснем в Чернівецькій (55%) та Тернопільській (40%) областях.


Він запевнив, що по країні навантаження на систему охорони здоров'я залишається контрольованою. Реанімаційні ліжка зайняті на 27%, ліжка з підведеним киснем - на 22%, апарати ШВЛ - на 10%.


"Переконаний, що місцева влада повинна не чекати подальшого різкого погіршення епідситуації та оперативно реагувати: посилювати контроль за основними правилами карантину, готуватися до відкриття додаткових ліжок в" ковідних "відділеннях", - підкреслив Радуцький.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також