ЄС дає додаткові €35 мільйонів на прискорення COVID-вакцинації у країнах Східного партнерства
16:30 10.08.2021
254

Європейська комісія збільшила свій пакет допомоги з 40 до 75 млн євро для прискорення кампаній з вакцинації віл COVID-19 у шести країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву на сайті ЄК.

«За допомогою нового пакету допомоги в розмірі 35 мільйонів євро ЄС прагне істотно розширити доступ до вакцин в регіоні Східного партнерства на тлі глобального дефіциту вакцин, полегшуючи обмін вакцинами між країнами-членами ЄС і відшкодовуючи витрати», - йдеться у заяві.

Як зазначається, ці кошти є доповненням до першого пакету підтримки у розмірі 40 мільйонів євро, запущеного в лютому.

Згідно із заявою ЄК, в рамках програми по всьому регіону були надані понад 11 мільйонів одиниць засобів індивідуального захисту, 12 тис. лабораторних наборів, більш як 1,5 тис. апаратів ШВЛ, концентратори кисню і пульсоксиметри та понад 20 тисяч наборів для ПЛР-тестування.

Наголошується, що новий пакет допомоги буде підтримувати, серед іншого, і прямі закупівлі у виробників вакцин проти COVID-19.

Як повідомлялося, станом на ранок 10 серпня в Україні від початку кампанії з вакцинації проти коронавірусу одну дозу отримали 4 220 768 людей, повністю імунізовані від COVID-19 - 2 457 958 людей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також