7 маленьких змін у житті, які допоможуть вам втратити вагу
08:05 10.12.2016
253

Фрукти: Їжте окремо від прийомів їжі!

Фрукти дуже корисні та необхідні для вашого харчування. Рекомендовано їсти по два-три свіжі та сезонні фрукти кожного дня, адже вони забезпечують вас вітамінами, мінералами та кліктовиною. Але через високий вміст кислот та цукрів і велику швидкість перетравлювання, якщо ви з’їсте фрукти на десерт, це тільки погіршить функціонування вашої травної системи. Неправильне вживання фруктів викликає ферментацію, яка в свою чергу спричиняє утворення газів, крім того, оскільки вони не засвоюються належним чином, ви можете навіть набрати вагу. Якщо ж ви, навпаки, їсте фрукти всередині ранку або дня, ефект буде цілковито протилежним: фрукти дуже ситні і допоможуть вам уникнути вживання менш здорової їжі або перекусів. Груші та яблука – єдині фрукти, які ви можете вживати навіть під час їжі, їх вважають нейтральними фруктами.

Їжте просто. Не мішайте все на купу.

Ви можете зробити виняток, якщо до вас прийшли гості або ви обідаєте десь у ресторані, але для щоденного харчування краще готувати прості страви, які містять овочі, зернові або крохмаль та білки. Завдяки такій їжі ваше харчування буде повноцінним та збалансованим, а це допоможе покращити засвоєння поживних речовин. Тож як краще готувати їжу?

Овочі: салат, овочі, гаспачо, крем-суп, суп, яблуко або груша

Зернові і крохмаль: рис, макарони, картопля, хліб та ін.

Білок: м’ясо, риба, яйця, бобові, горіхи, або рослинний білок

Білки допомагають вам худнути

Сьогодні люди досить часто вживають занадто багато вуглеводів, наприклад, у вигляді сендвічів, пасти, кондитерських виробів, піци. Вуглеводи забезпечують вас енергією на цілий день, але якщо ви споживаєте їх занадто багато, а енергію не використовуєте, вони перетворюються в запаси, або іншими словами, в жир. З іншого боку, існують білкові дієти, які також не є здоровими через те, що вони змушують ваш організм худнути занадто швидко, тим самим перенапружують ваші нирки та печінку, крім того така дієта також має і ефект “йо-йо”. Саме тому, ми радимо вживати багато білків, але в жодному разі не зловживати ними. Білок повинен бути у кожному прийомі їжі, адже ви хочете не просто спалювати калорії, а й помічати як ваша талія стає все тоншою.

Клітковина зменшує метеоризм

Клітковина дуже важлива для правильного функціонування кишкового тракту, адже якщо ці органи перестають нормально працювати через запори, діареї або будь-які інші причини, у вашому шлунку починається запалення. Саме тому вам варто їсти продукти багаті на клітковину щодня, такі-от як фрукти, овочі, та особливо цільнозернові вуглеводи. Також вам варто пити більше води між прийомами їжі, яка допоможе підтримувати баланс клітковини у вашому тілі.

Після обіду… не їжте нічого

У кожній країні існує свій власний розклад прийомів їжі, він відрізняєтья також влітку і взимку, але правда єдина: те, що ви їсте по обіді чи ввечері, швидше за все, вам не вдасться спалити, саме тому ви набираєте вагу, маєте проблеми зі сном і ваша печінка виснажується. Увечері робіть вибір на користь настоїв, овочевих крем-супів, супів, салатів, не дуже солодких фруктів, білків та ін.

Не усі жири однакові

Ви знали, що вживання тіста зовсім по іншому впливає на процес набирання ваги, ніж авокадо? Не варто зациклюватися на підрахунках калорій, краще не забувайте про те, що здорові жири є незамінним елементом вашого тіла, яке використовує їх для живлення ваших органів, зволеження шкіри, вироблення слизу і т.д. Шкідливі жири, навпаки ж, не дають вам таку саму кількість поживних речовин та мають згубний вплив на організм, саме тому ваше тіло сприймає їх як “запас”. Їжте здорові жири, як от горіхи, якісні овочі, риба чи яйця, намагайтеся уникати  гідрогенізованих жирів, смаженої їжі, холодний закусок та ін.

Вчимося їсти правильно

Зміни у вашій вазі залежать не лише від кількості калорій, які ви їсте, а й від того, як ви їсте:

Добре пережовуйте їжу;

Не їжте стоячи та в поспіху;

Після прийому їжі відпочиньте щонайменше 10 хвилин;

Не пийте занадто багато під час прийому їжі;

Не їжте великими порціями;

Отримуйте задоволення від їжі, яку їсте, але не робіть з неї культ.

Читайте також