На Вінниччині зростає кількість пацієнтів хворих на COVID-19
16:11 21.08.2024
366

Останніми днями у Вінницькій області зросла кількість звернень до лікарів через симптоми коронавірусної інфекції. Попри це, ситуація із захворюванням на COVID-19 залишається стабільною. Про це повідомила заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко.

Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я і реабілітації Вінницької ОВА.

«На сьогодні в медичних закладах області на стаціонарному лікуванні перебуває 220 пацієнтів, з них 60 – діти. У більшості пацієнтів легкий та середній перебіг захворювання. Сім пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, жодного пацієнта, який потребує штучної вентиляції легень, немає», – зазначила Тетяна Бондаренко.

Також вона додала, що на Вінниччині є достатня кількість вакцин від COVID-19. Минулого тижня Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України отримав додаткові партії вакцин, які були передані сімейним лікарям.

«Вакцинація безкоштовна, і всім бажаючим отримати щеплення потрібно звернутися до свого сімейного лікаря», – наголосила Тетяна Бондаренко.

Незважаючи на стабільну ситуацію, медики закликають не втрачати пильність і своєчасно вакцинуватися, щоб захистити себе та своїх близьких від можливих ускладнень коронавірусу.

Читайте також