Унікальні традиції святкування Нового Року в топових світових університетах: від Різдвяних гулянь до вшанування засновників
13:29 31.12.2023
255

Ведучі світові університети славляться своїми унікальними традиціями відзначення Нового року. Деякі з них організовують великі святкування, інші - згадують важливі історичні події, як повідомляє Prometheus.

Гарвардський університет

Щороку Гарвардський університет проводить захід "Різдвяні гуляння" (The Christmas Revels) в театрі Сандерс, залучаючи понад 70 000 учасників по всій Америці. Ця подія, присвячена дню зимового сонцестояння, включає в себе пісні, танці та культурні історії з різних країн.

Університет Дюка

З ініціативи Duke Forestry студенти Університету Дюка з 1969 року щороку продають різдвяні ялинки та інші дерев'яні святкові прикраси. Ця традиція розпочалася з розмальовування мосту Східного Кампусу, завдяки чому у 1969 році було продано 200 дерев. Зароблені кошти йдуть на студентські потреби, включаючи громадські проекти та щорічний банкет.

Університет Іллінойсу

Університет Іллінойсу славиться своєю давньою традицією "Dial-A-Carol", коли студенти та співробітники на добровільних засадах цілодобово співають різдвяні колядки по телефону протягом тижня. У 2023 році цій традиції виповнилося 60 років, і вона приваблює понад 10 000 дзвінків щороку.

Університет Джона Гопкінса

На додаток до різдвяних студентських вечірок, Університет Джона Гопкінса щороку вшановує пам'ять свого засновника. Оскільки він помер 24 грудня 1873 року, в цей день університет проводить церемонію покладання квітів на його могилі.

Цікаво, що прикрашення ялинок набуло популярності у 19 столітті. За легендою, одним з перших, хто прикрасив ялинку в Массачусетсі, був німецький професор Гарвардського університету Карл Фоллен.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також