Об’єднані громади Вінниччини вчяться ефективно господарювати і набувають практичного досвіду
17:33 23.10.2017
255

В приміщенні Вінницького ВП ЦРМС відбувся прес-ланч "Регіональна преса та висвітлення децентралізації у Вінницькій області. Це перша публічна дискусія.

На сьогодні реформа територіальної організації влади є ключовою для розвитку Вінниччини та України в цілому. Як розповів директор Вінницького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олег Левченко, зроблені перші кроки: об’єднуються територіальні громади, запроваджено механізми акумулювання коштів для місцевих бюджетів, проходить процес передачі повноважень на місця, громади вчяться ефективно господарювати і набувають практичного досвіду.

«Реформа набирає обертів і постають завдання секторальних змін – це реформування освіти, медицини, планування бюджетів, розпорядження землями об’єднаних громад, інвестиційний клімат та привабливість територій для розвитку. Ось питання, які сьогодні найбільше цікавлять громади та людей, які взяли на себе відповідальність і повірили в позитивні зміни», - додав Олег Левченко.

Кінцевою метою процесу об'єднання громад має стати створення ефективного механізму місцевого самоврядування та територіальної організації влади для підтримки повноцінного життєвого середовища для громадян, надання високоякісних і доступних публічних послуг, становлення інститутів прямого народовладдя, задоволення інтересів громадян у всіх сферах життєдіяльності на відповідній території, узгодження інтересів держави й територіальних громад.

Читайте також