Глава ВООЗ оголосив про початок третьої хвилі пандемії Covid-19 в світі
12:00 15.07.2021
285

Світ знаходиться на ранніх стадіях третьої хвилі пандемії коронавірусу. Про це заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус.

За даними ВООЗ, число нових випадків зараження в світі зростає четвертий тиждень поспіль. Крім того, після десяти тижнів зниження знову почала зростати кількість смертей від Covid-19.

Гебрейесус пояснив погіршення ситуації поширенням дельта-штаму. За його оцінками, зараз він присутній в 111 країнах і незабаром стане домінуючим штамом у всьому світі, «якщо ще не став».

«Ми як і раніше бачимо шокуючу диспропорцію в глобальному розподілі вакцин і нерівний доступ до інструментів порятунку», - додав Гебрейесус. Через це в різних частинах світу пандемія розвивається двома шляхами: країни з хорошим доступом до вакцин скасовують обмеження, а населення інших держав залишається вразливим до коронавірус.

«Я закликав до масової вакцинації не менше 10% населення кожної країни до вересня, як мінімум 40% - до кінця цього року і не менше 70% - до середини наступного року. Для досягнення цих цілей нам потрібно 11 мільярдів доз вакцини », - підкреслив гендиректор ВООЗ.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також