Президент Філіппін запропонував вакцинувати антиваксерів, поки вони сплять
17:01 12.10.2021
305

Президент Філіппін Родріго Дутерте запропонував вакцинувати від коронавірусу під час сну людей, які до сих пір не зробили щеплення самостійно. Про це повідомляє CNN Philippines.

«Проблема в тих, хто не хоче вакцинуватися. Пошукайте їх в своєму селі, підемо туди, поки вони сплять, і зробимо їм ін'єкції уві сні. Якщо вони не хочуть, підемо до них додому і зробимо ін'єкцію вночі. Я зроблю це, я очолю ініціативу », - сказав Дутерте.

При цьому президент взяв на себе провину за брак вакцин на початку року. Він зізнався, що тоді «був безпорадний», оскільки уряд не зміг знайти компанію, яка продала б препарати країні.

Масова вакцинація населення на Філіппінах почалася тільки 1 березня 2021 року. В країні схвалено застосування восьми вакцин, включаючи російський «Супутник V», американські Moderna і Johnson & Johnson, а також американо-німецьку Pfizer / BioNTech. Як неодноразово наголошував державний департамент охорони здоров'я, вакцинація не є обов'язковою і проводиться тільки за згодою громадянина.

За даними Університету Джонса Хопкінса, на Філіппінах повністю вакциновано більше 21% населення - майже 23,2 мільйона осіб. За весь час пандемії в країні виявили 2,67 мільйона випадків зараження коронавірусом, 39 тисяч людей померли.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також