Поставили шини та палили вогонь: вночі у Вінниці був “Заколот” (Фото)
10:00 24.08.2017
255

Ще вчора на Майдані Небесної Сотні почали «Zаколот». У самому серці Вінниці цілий день і ніч лунали вірші 25 українських поетів. Захід відбувся у вигляді відкритого мікрофону на честь Дня Незалежності України.

Розпочали читання з творів Тараса Шевченка. Протягом дня акцентували увагу на читанні поезії Андрія Кузьменка «Скрябіна», постановка «Старі фотографії». Презентували вінничанам книгу «Заколот» письменника-футуриста, військового журналіста Дмитра Савченка. А вночі насолоджувалия поемою «Маруся Чурай» Ліни Костенко.

Незважаючи на дощову та пасмурну погоду, справжні патріоти незламно вистояли погодні перешкоди та показали, що потрібно боротися за щасливе майбутнє нашої держави.

Нам хотілось якось «незвичайно» зустріти День Незалежності. Вночі у бочках ми запалили вогонь, щоб хоть якось зігрітися. А шини поставили для того, щоб люди не забували про події на Майдані та вірили у щасливе майбутнє. Нам все ж вдалося через книгу об'єднати вінничан”, - розповіла авторка проекту «Zаколот» Ірина Басенко.

Окрім читання книг на Майдані Небесної Сотні, подорож в історію книги прикрасили різноманітними майстер-класами, іграми та ворожили на книгах.

Читайте також