У Вінниці відбулися урочистості з нагоди свята Собору Вінницьких святих та Дня Ангела митрополита Симеона (Фото)
13:27 14.09.2017
254

Сьогодні, 14 вересня, у Свято-Преображенському кафедральному соборі відбулися урочистості з нагоди Дня свята Собору Вінницьких святих, церковного новоліття та пам’яті преподобного Симеона Стовпника. Також привітали митрополита Симеона з Днем Ангела.

У заході приймали участь голова міської та обласної ради, ОДА та депутати області, які від щирого серця привітали митрополита Симеона та побажали міцного здоров’я, натхнення, духовних сил, благословення Господнього.

Напередодні свята митрополит Симеон привітав владик, священиків і мирян з наступаючим  святом, а клірика Вінницької єпархії ієрея Ярослава Ткачука нагородив богослужбовою нагородою – правом носіння наперсного хреста.

Нагадаємо, що Свято на честь Собору Вінницьких святих встановлене Священним Синодом Української Православної Церкви 1 квітня 2015 року. У Собор зараховані 15 подвижників, життя і подвиг яких пов'язані з Вінниччиною: святителі Петро Могила, Амвросій (Полянський), Феодосій Чернігівський; преподобні Антоній Печерський, Феодор Острозький, Феофіл Київський; священномученики Олександр (Петровський), Інокентій (Тихонов), Порфирій (Гулевич), Іоанн Мельниченко, Олексій Воробйов і преподобномученики Іоанн (Лаба), Василь (Мазуренко), Євтихій (Качур), Геннадій (Ребеза). Впереше в історії богослужіння на честь Собору Вінницьких святих відбулось 14 вересня 2015 року.

Читайте також