«Zаколот» по-вінницьки: на Майдані добу лунатимуть вірші українських поетів (Фото)
14:20 21.08.2017
253

23 серпня у Вінниці відбудуться читання до Дня Незалежності під назвою «Zаколот». На Майдані Небесної Сотні добу лунатимуть вірші 25 українських поетів.

Як розповіла авторка проекту Ірина Басенко «Zаколот» - щорічний поетичний марафон на честь Дня Незалежності та Дня Прапора. Проводиться з 2015 року Вінницьким козацьким полком ім. Івана Богуна.

Вінничани матимуть змогу безперервно читати «Кобзар» Тараса Шевченка протягом доби та за цей час прочитати збірку повністю, насолоджуватися поемою «Маруся Чурай» Ліни Костенко. У цьому році запросять письменників з різних куточків України: зі Львова, Києва та ін.

Також будуть акцентувати увагу на читання поезії Андрія Кузьменка «Скрябіна», постановка «Старі фотографії», презентації книги «Заколот» письменника-футуриста, військового журналіста Дмитра Савченка.

Подорож в історію книги прикрасять різноманітними майстер-класами, іграми та ворожінням на книгах.

Розпочнеться «Zаколот» о 10:00 з читання «Кобзаря» та закінчиться також з Шевченка о 10:00 наступного дня. Мета заходу – об’єднати вінничан через книгу.

«Коли читатимуть твори відомих письменників, люди будуть обговорювати сюжети. Цим ми і об’єднаємо небайдужих вінничан. Хочемо заколотити нову ідею через книгу», - додала директор Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Морозова.

Читайте також