Кличко закликав правоохоронців діяти виключно в межах закону, а не виконувати політичні замовлення
17:42 09.10.2023
256

Мер Києва Віталій Кличко закликав правоохоронців діяти виключно в межах закону, а не виконувати політичні замовлення. Так він прокоментував в ефірі телеканалу «Київ» обшуки в структурних підрозділах КМДА наприкінці минулого тижня та звинувачення у начебто можливому розкраданні коштів на будівництві Дегтярівського шляхопроводу.

«В ухвалі суду стосовно проведення обшуків ідеться про кримінальне провадження, відомості щодо якого були внесені до ЄРДР ще 14 липня 2022 року. Тобто задовго до оголошення тендеру на визначення виконавця робіт на шляхопроводі, який був проведений у квітні 2023 року.  А подали це так і поширили інформацію, що обшуки пов’язані з начебто можливим розкраданням під час будівництва Дегтярівського шляхопроводу. Тобто, робиться все, аби голосно заявити, звинуватити, а потім – як буде. Це свідчить про упереджене відношення і дії правоохоронців. Тому я звертаюся до правоохоронних органів діяти виключно в межах закону, а не будь-якими способами виконувати політичні замовлення», – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва повідомив, що підряднику, який ремонтує шляхопровід видали тільки аванс на початку реконструкції – в сумі 14 млн.грн. для підготовчих робіт на розбирання шляхопроводу та облаштування будівельного майданчика. Всі інші роботи підрядник поки робить власним коштом.

Наразі на об’єкті вже виконали робіт на суму близько 150 млн. грн. Зокрема, розібрали старий шляхопровід, влаштували 88 паль та 4 опори. Також влаштовують нову трамвайну колію довжиною 550 метрів, зʼїзди-заїзди та підходи до шляхопроводу.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також