На День міста до Вінниці приїдуть Pianoбой та Сергій Міхалок з оркестром «Ляпіс 98»
14:01 03.09.2019

 «На відкритті всіх чекає сюрприз», — пообіцяв директор Департаменту культури Максим Філанчук, на прес-конференції, присвяченій відзначенню  656-ї річниці від дня заснування Вінниці.  А заступниця міського голови Галина Якубович, скориставшись нагодою, запросила всіх охочих, аби день міста був справді масштабним.

Але своєрідним прологом до свята  слугуватиме ще одна мистецька подія, в п’ятницю,  13 вересня, на вінничан чекає ( саме так- ХІІІ!!!) ВІННИЦІЯнський кінофестиваль, про це розповів директор вінницького палацу мистецтв «Зоря» Євген Майданик. Він пообіцяв багато зіркових гостей ( Віктор Андрієнко, Лілія Ребрик, Юрій Горбунов) і чимало цікавинок та різноманітну конкурсну програму, що включає 28 стрічок з 8 країн світу.

І після такої небанальної події вже в суботу,14 вересня, вінничани та гості міста відсвяткують 656-ту річницю від дня заснування Вінниці.

Урочисте відкриття свята відбудеться о 14.00 на Майдані Незалежності фестивалем військових духових оркестрів України ( виступатимуть музиканти з Вінниці, Одеси, Чернігова),  також там можна буде побачити виставку історичних костюмів ХVІ-ХХст.   Ще на центральній площі буде презентовано проект «Сад Коцюбинського», крім того будуть виставлені репродукції картин відомого художника –земляка Натана Альтмана.

Майдан Небесної Сотні стане освітнім центром — тут відбудеться  ІІІ-й Мистецько-освітній фестиваль «ВОДОГРАЙ» від Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського. Тут же презентуються такі проекти: «Найбільший герб Вінниці», інтерактивна локація «Планета хімічної магії», презентація вишитої книги про Вінницю.

На день міста вулиця Соборна перетвориться на суцільну святкову локацію, адже тут буде розгорнуто відразу кілька проектів:«Вінниця – місто свідомих!», «Вінниця – місто ідей!», «Вінниця – місто дитячих посмішок!, а також фестиваль майстерності та талантів «Маленькі райони великого міста!».

На площі Європейській відбудеться родинний фестиваль «Вінничани мають таланти», де власні вміння продемонструють талановиті родини, діти та молодь, а також зіркові вінничани. А з 20:00 тут же показуватимуть кіно під відкритим небом у проекті «Кінодворик».

Чимало цікавинок чекає на усіх охочих  Центральному парку. Уже традиційно під час відзначення Дня міста на алеях парку відкриється фестиваль вуличної їжі Vinnytsia Food Fest, який розпочне свою роботу ще з 13 вересня.

А у день свята на Майдані біля літнього театру заплановані такі локації о 14.30 розпочнеться проект «Вінниця – місто спортивних!» , фестиваль спорту «Сила міст-6», тут же діятиме ПАРК бібліотечних розваг, де на відвідувачів чекатимуть майстер-класи «Творимо разом», фотозони «Квіткове дитинство»,  лаунж зона «Читай».

На стадіоні в Центральному парку  буде тривати презентація дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортклубів міста, будуть проводитися майстер-класи з різних видів спорту.

Майдан біля водограю  зацікавить пілотним проектом — фестивалем «Вінниця – місто активних!» для людей поважного віку 60+.для пенсіонерів проводитимуться різноманітні майстер-класи, презентуватимуться клуби за інтересами та проект «Вишивана доля Вінниччини».

Завершиться святкування на площі Стуса, де о 19.00 відбудеться головний концерт до Дня міста, на якому для вінничан і гостей міста виступатимуть співачка Ірина Федишин, гурт Pianoбой та сергій Міхалок з оркестром «Ляпіс 98».

Читайте також