«Кращий художник 2019»: митці з усього світу встановили рекорд з написання картини
18:25 13.06.2019

Сьогодні, 13 червня, вінничани та митці з усіх куточків світу зібрались на площі Гагаріна, аби встановити рекорд України зі спільного написання однієї картини. До створення полотна долучилось 30 художників – 15 учасників мистецького пленеру «Кращий художник 2019» та 15 вінницьких молодих живописців.

Мистецька акція «Малюємо разом» об’єднала учасників ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019», вихованців художньої школи та містян.

Організатори зазначають, що захід мав на меті не лише популяризацію мистецтва, а й благодійну складову

Координаторка проекту Марина Сотник розповіла, що картину, яку створили містяни продадуть на аукціоні, а кошти виручені з продажу витратять на матеріали для Вінницької художньої школи.

Першим пензель до рук взяв організатор заходу, Володимир Козюк. Далі шар за шаром свої штрихи до картини додавали митці та перехожі містяни, які залюбки долучались до проекту.

Ініціатори акції зауважили, що перед продажем картини її представлять у 15 навчальних закладах Вінниччини. Подібним способом вони хочуть долучити містян до благодійного збору коштів для дітей, які мріють малювати проте не мають можливості придбати пензлі та інше необхідне устаткування.

Читайте також